praktijk voorbeelden

van organisaties waar wij gewerkt hebben

Heineken Experience

De Heineken Experience is een museum over het meest internationale biermerk ter wereld en staat in de top 5 van attracties in Amsterdam. Deze interactieve brouwerij is in 10 jaar tijd gegroeid van 350.000 naar 1.200.000 bezoekers.

Niels Dijkstra werd gevraagd om tijdelijk leiding te geven aan de afdelingen Attractie (attracties, museumtours, entree, beveiliging, bars), Heineken Flagship Store, F acilitaire Dienst, Safety, Internal Events, Training & Development en de Heineken Stallen.

Naast het dagelijkse management van 250 medewerkers lag er de opdracht de organisatie te reorganiseren en klaar te maken voor verdere groei. De werkwijze, structuur en cultuur moesten daarvoor worden aangepast.

Direct na de succesvolle implementatie van de reorganisatie volgde de COVID-19 pandemie. Dit had een enorme impact heeft op het toerisme in Amsterdam. Hierdoor moest - helaas - opnieuw gereorganiseerd worden.

Partou kinderopvang

Partou kinderopvang is marktleider in de Nederlandse kinderopvang en staat met 9.000 medewerkers in de top 50 van grootste werkgevers van het land.

Naast de dagelijkse leiding aan 1.200 medewerkers heeft Niels Dijkstra als Interim Regiodirecteur de Amsterdamse operatie geleid tijdens de grootste fusie ooit in de kinderopvangbranche.

Door deze fusie, tussen Partou kinderopvang en Smallsteps kinderopvang, kreeg Niels de opdracht om de 'foodprint' - middels het openen, samenvoegen of sluiten van vestigingen - te optimaliseren en de verschillende culturen bij elkaar te brengen. Daarnaast lag er de uitdaging om het enorme personeelstekort te managen tijdens de COVID-19 pandemie.

Niels was verantwoordelijk (P&L) in de regio Amsterdam voor 100 vestigingen met een omzet van 65 mio euro.

City Resort Hotels

De voormalige City Resort Hotels waren 5 grote hotelresorts in het zuiden van Nederland, en maakten onderdeel uit van de Fitland Groep (hotel, fitness- en wellnessketen) en de Verenigde Ondernemingen Zeeman.

Niels Dijkstra werd gevraagd om de rol van Ad Interim Directeur te vervullen en de City Resort Hotels aan te sturen na een periode van managementwisselingen en explosieve groei.

Naast de dagelijkse leiding aan 350 medewerkers van de business unit hotels lag er de opdracht om de prestaties van de groep te verbeteren. De opdracht veranderde later van het bouwen aan de organisatie naar de verkoop ervan. De hotelcollectie is uiteindelijk succesvol overgegaan naar Fletcher Hotels en de overige onderdelen van de Fitland Groep zijn verkocht aan Basic-Fit .

In deze periode is tevens een nieuw meeting & event center van 1.650 m2 in Leiden gerealiseerd alsmede 23 extra hotelkamers in Oss.

  1. Themapark Slagharen

Attractie- & Vakantiepark Slagharen heeft 1 miljoen bezoekers per jaar en is onderdeel van één van de grootste ketens ter wereld, Parques Reunidos Groep .

Niels Dijkstra heeft als Interim Commercieel Directeur - en later ook als Deputy General Manager - de transitie begeleid van een traditioneel familiebedrijf naar een sterk financieel gestuurde organisatie (private equity en later beursgenoteerd).

Daarnaast lag er de opdracht om het imago van het voormalige ponypark te verbeteren en de marges te verhogen om toekomstige investeringen mogelijk te maken. Dat is gelukt met grote investeringen als de achtbaan Gold Rush, waterpark Aqua Mexicana, themagebied Jules Verne Adventureland en vakantiepark Raccoon Village.

Investeringsprojecten waar Deniels aan heeft gewerkt bij Attractie- & Vakantiepark Slagharen: Deniels recent investment projects.pdf

NDC Mediagroep

De NDC mediagroep , waaronder het Dagblad van het Noorden, is een uitgever van een breed aanbod aan producten die specifiek gericht zijn op de Noordelijke provincies.

Net als andere traditionele uitgevers is de mediagroep op zoek naar alternatieve verdienmodellen. Deniels werd gevraagd om in dit kader een plan te schrijven voor een online vrijetijdsplatform dat voort bouwt op de reeds bestaande producten VanPlan, Abonnee Reizen en Uitservice. Een krachtig crossmediaal platform op het gebied van zoeken en boeken van leisure dag- en verblijfsactiviteiten.

De doelstelling was om tot een succesvol verdienmodel te komen waarbij er ook ruimte is om abonnees verder aan de titels te verbinden middels content en aanbiedingen.

Marketing Drenthe - Provincie Drenthe

Marketing Drenthe is in opdracht van de Provincie Drenthe verantwoordelijk voor het verbeteren van het imago van Drenthe op het gebied van toerisme, wonen en werken, met de ultieme doelstelling een bijdrage te leveren aan de economische ontwikkeling binnen deze sectoren.

Niels Dijkstra heeft bij Marketing Drenthe drie opeenvolgende interim functies ingevuld, namelijk het vervangen van de campagneleider voor de openingscampagne met Plopsa Indoor Coevorden , het waarnemen van projectmanagers rol 'Online' en het opzetten en tijdelijk invullen van een nieuwe senior functie voor het werkgebied 'Toerisme en Internet'.

In deze periode groeide de organisatie van Marketing Drenthe fors vanwege de komst van het OP EFRO programma en de uitbreiding naar de domeinen 'Wonen' en 'Werken'.

Vattenfall

Voor de overname door het Zweedse energiebedrijf Vattenfall was de naam N.V. Nuon. Vattenfall Benelux verkoopt gas en elektriciteit aan bijna 3 miljoen klanten in Nederland en telt zo'n 4.500 werknemer s.

Nele Manheim werd gevraagd om bij Nuon in Groningen op de afdeling klantenservice de nieuwe instroom van 80 medewerkers aan te sturen.

Naast de dagelijkse leiding van de afdeling was Deniels ook verantwoordelijk voor de professionalisering van het opleidingstraject van de nieuwe instroom bij Nuon.