praktijk voorbeelden

om te laten zien wat wij als 'interim' doen

City Resort Hotels

De voormalige City Resort Hotels waren 5 grote hotelresorts in het zuiden van Nederland, en maakten onderdeel uit van de Fitland Groep (hotel, fitness- en wellnessketen) en de Verenigde Ondernemingen Zeeman.

Niels Dijkstra werd gevraagd om de rol van Ad Interim Directeur te vervullen en de City Resort Hotels aan te sturen na een periode van managementwisselingen en explosieve groei.

Naast de dagelijkse leiding aan 350 medewerkers van de business unit hotels lag er de opdracht om de prestaties van de groep te verbeteren. De opdracht veranderde later van het bouwen aan de organisatie naar de verkoop ervan. De hotelcollectie is op 1 mei 2019 succesvol overgegaan naar Fletcher Hotels en per 1 juli 2019 zijn de overige onderdelen van de Fitland Groep verkocht aan Basic-Fit.

In deze periode is tevens een nieuw meeting & event center van 1.650 m2 in Leiden gerealiseerd alsmede 23 extra hotelkamers in Oss.

Heineken Experience

De Heineken Experience is een museum over het meest internationale biermerk ter wereld en staat in de top 5 van attracties in Amsterdam. Deze interactieve brouwerij is in 10 jaar tijd gegroeid van 350.000 naar 1.200.000 bezoekers.

Niels Dijkstra werd gevraagd om tijdelijk leiding te geven aan de afdelingen Attractie (attracties, museumtours, entree, beveiliging, bars), Heineken Flagship Store, Facilitaire Dienst, Safety, Internal Events, Training & Development en de Heineken Stallen.

Naast het dagelijkse management van 250 medewerkers lag er de opdracht de organisatie te reorganiseren en klaar te maken voor verdere groei. De werkwijze, structuur en cultuur moesten daarvoor worden aangepast.

Direct na de succesvolle implementatie van de reorganisatie volgde de COVID-19 pandemie. Dit had een enorme impact heeft op het toerisme in Amsterdam. Hierdoor moest - helaas - opnieuw gereorganiseerd worden.

Vattenfall

Voor de overname door het Zweedse energiebedrijf Vattenfall was de naam N.V. Nuon. Vattenfall Benelux verkoopt gas en elektriciteit aan bijna 3 miljoen klanten in Nederland en telt zo'n 4500 werknemers.

Nele Manheim werd gevraagd om bij Nuon in Groningen op de afdeling klantenservice de nieuwe instroom van 80 medewerkers aan te sturen.

Naast de dagelijkse leiding van de afdeling was Deniels ook verantwoordelijk voor de professionalisering van het opleidingstraject van de nieuwe instroom bij Nuon.

  1. Themapark Slagharen

Attractie- & Vakantiepark Slagharen met 1 miljoen bezoekers per jaar werd in maart 2012 overgenomen door één van de grootste ketens ter wereld, Parques Reunidos Groep.

Niels Dijkstra heeft als Interim Commercieel Directeur - en later ook als Deputy General Manager - de transitie begeleidt van een traditioneel familiebedrijf naar een hyper financieel gestuurde organisatie (private equity en later beursgenoteerd).

Daarnaast lag er de opdracht om het imago van het voormalige ponypark te verbeteren en de marges te verhogen om toekomstige investeringen mogelijk te maken. Dat is gelukt met grote investeringen als de achtbaan Gold Rush, waterpark Aqua Mexicana, themagebied Jules Verne Adventureland en vakantiepark Raccoon Village.

Investeringsprojecten waar Deniels aan heeft gewerkt bij Attractie- & Vakantiepark Slagharen: Deniels recent investment projects.pdf