onze verhalen

vanuit de praktijk

Omzet zoekt capaciteit!

Blog van Niels.
Snel… Noem één actuele wens binnen de vrijetijdssector.

Juist! Meer gasten die meer betalen.

Waar de hotels en bungalowparken, maar ook bedrijven als KLM en Corendon, al jaren garen spinnen bij ondercapaciteit, hanteren slechts enkele partijen in de dagrecreatie deze succesformule. Maar door de Coronamaatregelen is gek genoeg de vraag groter geworden dan het aanbod (capaciteit). Hierdoor ontstaan kansen voor de dagrecreatie, maar ook voor restaurants en fitnessscholen.

Als een familiebedrijf in handen komt van investeerders: hoe de valkuilen te omzeilen

Blog van Niels.
Waarom wordt het ene familiebedrijf succesvol overgenomen door private equity en het andere niet? In verschillende functies en opdrachten heb ik te maken gehad met overnames van familiebedrijven door private investeerders. Ik zag dat de familiewaarden binnen afzienbare tijd verdwenen en plaats maakten voor een focus op financieel resultaat. Welke valkuilen zijn er? En wat zijn de randvoorwaarden voor een succesvolle overname?

Persoonlijk leiderschap

Blog van Nele.
Ze zag het verkeerd gaan voordat het restaurant weer openging. De tafelrangschikking was conform de nieuwe regels, maar het zag er niet gezellig uit. Het bestellen was omslachtig, te ingewikkeld. En de looproutes waren niet intuïtief, klanten zouden de voorgeschreven paden verlaten. 2 weken na de opening zitten de omliggende terrasjes vol terwijl zij weinig klanten hebben.

Leidinggeven aan 55-plussers: Waarom ‘een leven lang leren en ontwikkelen’ te kort door de bocht is

Blog van Nele.
Het aantal werkende 55-plussers is in de afgelopen 15 jaar bijna verdriedubbeld (bron: CBS). En daarmee ook het aantal hoofdpijndossiers van leidinggevenden. 55-plussers zijn weinig flexibel, niet in beweging te krijgen en ze willen niets meer. Maar zijn deze opvattingen terecht? Of proberen we het op de verkeerde manier?